Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2010 21:53 - Прочетете го, моля!!!
Автор: solitudine Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1072 Коментари: 2 Гласове:
3



Искам да обърна вниманието ви към нещо, което ме потресе в момента в който го прочетох

Да те заровят жива, защото си на 16 и говориш с момче! 

Бедна ви е фантазията какво се случва в съседна Турция! А вие продължавайте да гледате сериали, един след друг, non stop… Не стига това, ами „Сблъсък“ излязоха с дискусия „За или против турските сериали“ и някакъв младеж започна да се обяснява, че неговият бъдещ модел за семейство ще е взаимстван от „Листопад“, например! Въпрос на личен избор, в крайна сметка живеем в свободна и демократична страна.

Може би малко несправедливо скочих срещу филмите и горната ми реакция е по-скоро емоционална, от колкото правилна, но онова, което прочетох в „Дневник“ изкара на повърхността целият първичен ужас.

Момиче на 16 години е било заровено живо, защото е говорило с момчета! Без съпротива, с вързани отзад ръце, то е тръгнало към гибелта си. Убито е по възможно най-нечовешкия начин. Погребана е жива, в седяща поза, в двуметрова дупка до курник пред дома й в Кахта в югоизточната провинция Адяман. След това дупката била покрита с бетонна плоча.

Аутопсията разкрила голямо количество почва в белите дробове и стомаха, което е знак, че тя е била жива и в съзнание, когато са я погребали. По тялото не е имало следи от насилие, т.е. тя дори не е била влачена насила към гибелта си.

Според Би Би Си името на жертвата е Медине Меми, а съставянето на експертизата е отнело 2 месеца на екип от лекари в университета в Малатя.

Медине никога не е ходила на училище, допълва Би Би Си.

Престъплението е било разкрито след като информатор се обадил на полицията, съобщава в.“Хюриет“. Момичето е имало още осем братя и сестри. Семейството й е същобщило само, че е изчезнала.

Информаторът обаче разкрил, че тя е била екзекутирана след „съвет“ на рода. Бащата и дядото й са арестувани, като според медиите баща й се оплакал пред роднини, че тя има момчета за приятели. Дядо й пък я биел, че има отношения с другия пол.

Има ли съмнение, че адът е на земята, след като прочетохте това? Знам, наясно съм, че има Турция и Турция, но не мога да приема случилото се по нормалния начин. Нормално ли е полицията да връща три пъти убитото момиче, след като то е ходило да се оплаче, че го бият? Не! Нормална ли е тази реакция на полицаите? Да! Защото и те са турци. Проблем в този случай не са т.н. „убийства на честта“. Проблем е религията, защото подобни зверства няма да се появят ей така, от самосебе си! Фанатизъм и жестокост, верска летаргия и криворазбрана чест – това се е стоварило върху клетата главица на момичето!

Няма да коментирам има ли Турция място в европейския съюз. Познавам достатъчно достойни турци, които без никакви усилия могат да защитят и членството й, и да ме накарат да забравя онова, което се е случило с нещастното момиче. Ще завърша само с нещо, което си повтарях през цялото време, докато писах това – Почивай в мир, Медине!
 

Статията не е моя! 


Тагове:   моля,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dorichela - тва е извратен фанатизъм!
08.02.2010 21:55
тва е извратен фанатизъм!
цитирай
2. razkazvachka - Поздравления за текста и отношението!
10.02.2010 14:11
Убиването с камъни - това е част от културата - в описания случай, обаче, има нещо, което кара човек да помисли: Момичето е знаело и е приемало обичая. Въпреки това е вървяло нататък. Това може би е начин да се освободи - ей, корави сме тва жените - ей на това дете гласът й ще е по-мощен от всякакви декларации и декрети...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: solitudine
Категория: Лични дневници
Прочетен: 110709
Постинги: 42
Коментари: 76
Гласове: 245
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930